Col·legi Joan Bardina
Centre concertat per la Generalitat de Catalunya

Inscripcions Robòtica 2017-2018

Portes obertes informatives:

  •  Dimecres 27 de setembre a les 17.15 h

Horaris:

  • STEAM Infantil: dimarts de 17:00h a 18:00h.
  • Robótica Primària (4t,5è,6è): dimecres de 17:00h a 18:15h
  • Robòtica Primària (1r,2n,3r): dijous de 17:00h a 18:15h
  • Robòtica Primària (1r,2n,3r): divendres de 17:00h a 18:15h
  • Robòtica Primària(4t,5è,6è): divendres de 17:00h a 18:15h
  • Robòtica ESO: dimecres de 15:45h a 17:00h

Inscripcions:

El formulari estarà actiu fins el dia 24 de setembre

Enllaç al formulari d’inscripció

Descripció de les activitats:

Time to Play neix amb el propòsit d’educar als mes petits davant l’imparable força de la tecnologia!

 El nostre objectiu es integrar als més petits i als adolescents en qualsevol àmbit tecnològic des d’un punt de vista més simplificat, garantint la diversió i l’entreteniment mentre desenvolupen les seves aptituds i coneixements.

A Time to Play fomentem l’aprenentatge 100% pràctic, això vol dir que les classes que s’impartiran es realitzaran a partir de projectes amb uns objectius concrets, on els alumnes hauran de superar els problemes que es plantegin.

Les activitats que oferim són les següents:

STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts amb Maths)

 La paraula STEAM està formada per les inicials d’una sèrie disciplines considerades imprescindibles per formar-se en la societat actual. Concretament: les ciències, la tecnologia, l’enginyeria, l’art i les matemàtiques (de l’anglès: science, technology, engineering, arts i mathematics).

En educació, aquest enfocament garanteix el desenvolupament d’un coneixement transversal, en el qual els continguts de cadascuna d’aquestes branques no es treballa de manera aïllada, sinó de forma interdisciplinària per garantir un aprenentatge contextualitzat i significatiu.

Per exemple, resulta més atractiu descobrir els principis bàsics del moviment a través de mecanismes simples, que al seu torn siguin part d’un producte d’enginyeria, com és un robot; que aprendre’ls llegint la teoria en un llibre de text amb algun exemple  per al nen/a.

El pensament científic, el pensament quantitatiu o l’espacial són alguns tipus de pensament necessaris per enfrontar-se a situacions quotidianes i que estan presents en les disciplines STEAM.

Resumint, STEAM és un nou enfocament educatiu que pretén garantir la transversalitat de l’ensenyament per aconseguir una major contextualització i aconseguir un aprenentatge significatiu.

Robòtica

En aquesta activitat els/les alumnes realitzaran diferents projectes al llarg del curs per endinsar-se al món de la robòtica i les noves tecnologies. Però, no només aprendran a muntar un robot amb Lego, com moltes altres extraescolars de robòtica, sinó que, a més a més, aprendran tot el que comporta; des de l’estructura, la maquinaria, passant pels sensors i finalment, la seva programació.

A banda d’això, que seria la base de la robòtica, a Time to Play anem un pas mes enllà, utilitzem la tecnologia GreenTech per a la realització de projectes de manera sostenible i que els/les alumnes puguin adquirir més coneixements d’una manera totalment diferent.

Per últim, aquest any incorporarem com a NOVETAT, la Impressió en 3D a les nostres classes de robòtica i puguin ampliar els seus coneixements en l’àmbit tecnològic en una disciplina molt pionera. Però, no només imprimiran peces en 3D sinó que, aprendran tot el procés que es necessita per poder fer-ho. Calcularan, dibuixaran, dissenyaran d’una manera fàcil per entendre el gran procés que això implica.

Si voleu més informació, ens veiem el dia de les portes obertes informatives.