Col·legi Joan Bardina
Centre concertat per la Generalitat de Catalunya

Secció esportiva

Curs 2017-2018

Des del dia 1 de setembre estarà actiu el formulari on fer les inscripcions per poder organitzar els grups. Accedir al formulari.

sec_esport

Volem aprofitar el gran potencial educatiu i formatiu de les activitats físiques i esportives, cercant la participació per damunt de la competitivitat. Els objectius són contribuir mitjançant la pràctica esportiva a la formació en valors com la tolerància, el respecte als altres i a les regles, la confiança en un mateix, l’esforç de superació, l’autocrítica, l’autonomia, la capacitat de decisió, l’autogestió, la cooperació i el treball en equip, entre d’altres.

Aquest curs hem unificat els esports i tarifes, de manera que segons el número de dies que faci l’alumne/a,  independentment de l’activitat que sigui, seran sempre els mateixos preus. Això sí, en cas de voler canviar d’esport d’un mes a l’altre, caldrà avisar abans del dia 20 de cada més al coordinador per tal que el canvi es faci efectiu.

L’alumne/a tindrà l’opció de fer 2 dies d’esport diferents, o el mateix esport com es feia fins ara.

La nova tarifa de preus segons dies d’activitat realitzats és la següent:

DIES ACTIVITATS

PREU

1 dia d’activitat

23,5 €

2 dies d’activitat

27 €

3 dies d’activitat

37 €

4 dies d’activitat

42 €

5 dies d’activitat

44 €

CURS 2017-2018 a partir del mes d’octubre

NOVES ACTIVITATS

Iniciació esportiva. de 3 a 5 anys

Pentatló de 6 a 16 anys

Softball de 12 a 16 anys

Dimarts i Dijous 17h a 18:30h

Dimarts + Blume 17h a 18:30h

Dijous 17:15 a 18:30h

FUTBOL:

Futbol sala Promeses de 3 a 5 anys

Divendres 17h a 18h

Futbol sala Pre-Benjamí de 6 a 7 anys

Dimarts i Dijous 17h a 18h

Futbol sala Benjamí de 8 a 9 anys

Dilluns i Dimecres 17h a 18h

Futbol sala Aleví de 10 a 11 anys

Dimecres i Divendres 17h a 18h

Futbol sala Infantil de 12 a 13 anys

Dilluns i Dijous 17.20h a 18.30h

Futbol sala Cadet de 14 a 15 anys

Dimarts i Dijous de 17.20h a 18.30h

   

Escacs. Qualsevol edat

Dies a concretar segons peticions

Bàsquet promeses de P3 a P5

Dimecres de 17h a 18h

Bàsquet de 6 a 11 anys

Dimarts i Dijous de 17h a 18h

B-DANCE:

Grup B-aby Dance (Iniciació a la dansa) (P3, P4, P5)

Dijous o Divendres (només 1 dia a escollir) de 16.45 a 18.15h

B-Little Team (Comercial & modern dance)
(1r, 2n i 3r de primària)

Dimarts de 17.00h a 18.30h

Grup B-Dreams
(Comercial & modern dance) (4t, 5è i 6è de primària)

Dimecres 17.00h a 18.30h

Grup B-Urban
(Funky,HipHop,Dancehall…) (ESO)

Dimarts de 18.15 a 19.45h

DESCRIPCIÓ DE LES NOVES ACTIVITATS

 • Les activitats de futbol (menys promeses) constaran de dos entrenaments amb el corresponent partit de lliga escolar dels dissabtes.
 • En cas que hi hagi 1 dels 2 dies que el nen/a no pugui assistir per motius externs a qualsevol activitat de futbol, pot compaginar-la anant un altre dia amb els que vagin un curs superior o inferior fent així possible que faci el dos dies d’entrenament.
 • Els horaris dels alevinspoden ser variats en funció de la necessitat del grup als dies mes adients per a tots.
 • L’activitat de dansa serà d’un dia a la setmana amb una durada d’1h i 30 minuts. En el cas de no omplir un grup els alumnes es reubicarien en un altre grup tenint en compte edat i nivell. PLACES LIMITADES.
 • Als cursos de 3r, 4t i 5è hi ha 2 dies com a opció per escollir el més adient.
 • Softball
 • Pentatló. Nova activitat
 • Iniciació esportiva. Nova activitat

PENTATLÓ:

El pentatló modern és un esport olímpic amb més de nou-cents anys d’història  que engloba 5 disciplines: el tir (amb pistoles làser), la cursa, la natació, l’esgrima i la hípica.

Les arrels es remunten als antics Jocs Olímpics del 708 AC, on el pentatló antic incloïa les següents disciplines: tir del disc, javelina, salt de longitud, carrera i lluita de l’especialitat.

El Baró Pierre de Coubertin, aquell pensador francès que va reorganitzar els Jocs Olímpics, desitjava incloure un esport “combinat” en el nou programa d’aquestes olimpíades modernes, on destaqués el prototip del “superatleta” (atleta multifacètic), que havia de combinar força, tècnica i personalitat.

Inspirat pel Pentatló antic, va crear el pentatló modern, un esport que combina disciplines tècniques (tirar, cercar i muntar), i d’altres de força i resistència disciplines, com la natació i la carrera.

Es diu que aquest esport està inspirat en una llegenda en la qual es narraven les aventures d’un guerrer que per portar un missatge va haver de lluitar a cavall amb espasa i pistola, però com que va perdre el seu cavall es va veure obligat a nedar i córrer per completar la seva missió.

La nostra idea és poder combinar un dia d’entrenament a l’escola amb un o dos dies d’entrenament a la Blume, que és un centre d’alt rendiment situat a Esplugues (al davant de la clínica Diagonal).

Alguns caps de setmana es celebraran competicions i entrenaments de tecnificació on aquells nens/es que vulguin podran competir contra atletes d’altres països.

En les edats que oferim, es fan entrenaments de tir, natació, curs i esgrima. La part d’hípica es du a terme quan l’edat dels atletes és més elevada.

 PSICOMOTRICITAT INICIACIÓ ESPORTIVA AMB INFANTIL:

Quest any volem oferir un espai on els nens i nenes més petits puguin fer una iniciació esportiva per adquirir els moviment, les nocions bàsiques dels diferents esports i el desenvolupament de les emocions esportives.  Hi ha una progressió d’activitats que es duen a terme mitjançant jocs que posen en pràctica la psicomotricitat.

L’objectiu és que gaudeixin i s’ho passin bé fent esport per adquirir una rutina on: suem, ens cansem, a vegades no ens toca el material, perdem, hem de compartir… A vegades, pot semblar que l’esport ens fatiga, i el que volem és superar-ho amb diversió.

Tot es fa a partir de jocs que impliquen cooperació i diferents rols. Donem importància a ajudar als companys/es i a passar-ho bé més que a guanyar o perdre.

Utilitzem una metodologia on el més important és el riure i la diversió. Això fa que la motivació envers l’esport augmenti i vulguin donar-li continuïtat a la vida activa i saludable.

SOFTBALL:

Aquesta activitat serà dirigida a totes les noies que estiguin cursant entre 1r i 4t d’ESO i vulguin practicar el ‘SOFTBOL’. El Softbol és el mateix esport que el beisbol però dirigit a les noies, amb unes petites variants com la dimensió més reduïda del terreny de joc, ideal per poder practicar aquest esport a les pròpies instal·lacions dels centres escolars.

OBJETIUS ESPECÍFICS DEL SOFTBOL EXTRAESCOLAR

 1. Potenciar i donar a conèixer el Softbol en edats escolars o d’iniciació.
 2.  Descentralitzar i portar el softbol a altres punts de la ciutat de Sant Boi.
 3. Ensenyar els valors de la companyonia a l’esport
 4. Inculcar el comportament correcte davant la derrota o la victòria o davant l’èxit o el fracàs en l’àmbit esportiu.

ACTUACIONS CONCRETES :

 1. Trobades o jornades amistoses amb l’escola esportiva del CBS Sant Boi fora d’horari escolar i a l’Estadi Municipal de Beisbol de Sant Boi.
 2. Trobada amb altres escoles amb softbol extraescolar al  Baix Llobregat.
 3. Activitat final del curs extraescolar a l’Estadi Municipal de Beisbol de Sant Boi amb entrega de premis/obsequis i Trofeus.